2010. december 16., csütörtök

Bécsi nyalánkság



Ki tudja, mire ez az időzített bejegyzés olvasható lesz, talán már ezt a vonzó ádventi édességet is megkóstolom valamelyik karácsonyi vásárban. A neve Zuckerapfel, és vannak rokonai is. Mindenféle gyümölcsöket - epret például - csokiba, cukorszirupba mártva nyársra fűzve árulnak. Hmmm, nagyon vonzó. Legalább annyira, mint a másik kedvencem, a pirított, cukros mandula, ami friss-puha, ropogós, szóval egyszerűen tökéletes.

5 megjegyzés:

  1. óóó, én is mennyire szeretem! Minden évben veszek és eszek almát, cukorszirupban. :o))
    Tavaly megkíséreltem hazaszállítani néhány példányát, de siker sajnos nem koronázta az akciót, mert nem szereti a hőingadozást a máz. Konkrétan elfolyt, mire hazaértünk a meleg buszon...de aki teheti tényleg kóstolja meg. :o)

    VálaszTörlés
  2. Hm..nagyon finomnak néz ki,összenyálaztam a képernyőt! :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem a feketecsokis epres a kedvencem, de mindegyik nagyon jol nez ki es nagyon hozza tartozik a becsi karacsonyi vasarokhoz :)
    A piritott mandulanak az illatat imadom, enni nem annyira, nagyon beleragad az ember fogaba :))))
    Meg tehetsz fel kepeket a karacsonyi vasarokrol, szivesen nezegetem öket es sovargok utanuk :)))

    VálaszTörlés
  4. A fahéjas mandula nem érte meg a magyar határt, mert annyira más volt, mint amit itthon lehet kapni: a magyar kemény és foggyilkos, de a bécsi finom, nem túl édes és ropogós kívül, puha belül.

    VálaszTörlés
  5. Tisztelettel jelentem, hogy a csokis verziót próbáltam ki, nem a cukrosat - és nem volt éppen rossz. De még jobban ízlett az epres. Egy vitathatatlan előnye van a csokiba mártásnak: a gyerekeket nem kell rábeszélni, hogy egyenek gyümölcsöt. :)
    Hát, igen, a mandula sajnos nagyon jó - igazán nem kell volna eszembe juttatnod, Gyöngyi :D

    VálaszTörlés