2010. február 20., szombat

A barna korszakom



Úgy tűnik, mostanában a barna mindent visz. Alig van nap, amikor nincs rajtam valami barna, mégsem érzem komornak a külsőmet, mert a vele kombinálható színek nagyon különböző hangulatokat tudnak kifejezni. Babakalapok terén is tarol a barna, és úgy látszik, nemcsak nekem tetszik, mert egymást érik a barna-rózsaszín és barna-drapp kérések. Aztán meg már csak a szokás kedvéért is a barna fonal felé nyúlok. Szóval itt a három legújabb. A fenti a régi szépiás fényképek hangulatát idézi, a nagyvirágos a klasszikus párizsi színpárosításban készült.


Ez a legutolsó pedig a fő kedvencem. Annyira szép ez a négy egymással harmonizáló drapp-mályva árnyalat egymás mellett és a sötétbarna háttéren.

8 megjegyzés:

  1. Ezek tényleg gyönyörűek! (Mondjuk én mindig is imádtam a barnát és a föld színeit.) Ez a barna-rózsaszín párosítás különösen tetszik, a Nojci ruhatárán ez jól meg is látszik. :)

    VálaszTörlés
  2. Tényleg gyönyörűek és nagyon jól illenek egymáshoz a színek.

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörűűű színösszeállítás!

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű, pont az első sapka leírását keresem mindenhol a neten, nem tudsz segíteni hol találom? Ez a forma most szívem vágya!

    VálaszTörlés
  5. Köszi mindnyájatoknak!
    Leírásban csak részben tudok segíteni, mivel én mindent fejből horgolok (ezért aztán az olyan kérések, hogy pont ilyet horgolj nekem is, eléggé le szoktak izzasztani). A minta: Egyráhajtásos pálca és légszem váltakozik. A pálcákat mindig az előző sori légszemet teljesen "körülölelve" horgoltam. A szaporításokat meg szemre csinálom. Alapnak veheted, hogy az első sorban minden szembe szaporítás, a másodikban, minden másodikba, a harmadikban minden harmadikba és így tovább. Aztán amikor már eléggé nagy a kör, amit kapsz (nem teljesen sík lesz, hanem hullámos), akkor fogyasztasz egész addig, amíg el nem éred a kívánt fejkörfogatot. Az utolsó sort végig rövidpálcákkal szoktam horgolni. Tudom, ez így nem épp részletes leírás, de szerintem próbáld meg, mert közben nagyon adja magát! Sok sikert!

    VálaszTörlés
  6. Thank you, Roberta - also for the links to your websites! :)

    VálaszTörlés