2015. december 15., kedd

Linea pura törülközők

Elkapott a december hangulata, ami nálam a karácsonyi készülődésen kívül elsősorban az elkezdett dolgok, ötletek, tevékenységek közötti rendezkedést jelenti. Amit lehet, még megpróbálom befejezni. Amitől időközben elment a kedvem, amiről kiderült, hogy nem nekem való azt meg igyekszem teljesen felszámolni, kidobni, továbbadni, elengedni. Érdekes ránézni, mi miért maradt félben. 

Itt van például egy kisebb doboznyi Lana Grossa Linea pura fonal. Természetes, öko-bio, 100% pamut, izgalmas a színezése, olyan a hatás, mintha valaki ötletszerűen szórófestékkel ment volna neki. Két éve szülinapomra kaptam Apahajótól, aki úgy képzelte, hogy mennyire jó felsőt fogok majd kötni belőle. Egyébként tényleg nyári felsőnek való a fonal, csak éppen egyrészt nem kötöttem még soha felsőt - és ebből sajnos a 15/2015-ös kihívás sem tudott kicsalogatni -, másrészt három különböző színű szórófestékes fonal bármennyire harmonizál egymással, nekem valahogy túl sok lett volna ezeket egymással csíkozni vagy bármi módon összekombinálni. 
 Így másfél évnyi raktározás után januárban kéztörlőt kötöttem belőle. az egy éves használat azt mutatta, hogy nagyon jó érzés sk törülközőt használni, meg azt is, hogy viszont a kötés kevésbé alaktartó, mint a horgolás. Így november végén eldöntöttem, hogy amíg tart a fonal, addig kéztörlőket fogok belőle horgolni.
Remek projekt filmnézés közben, mert nem kell odanézni, és amúgy is: végre egyszer a család is profitál abból, hogy állandóan fonalakkal molyolok. Eddig kettőnél tartok, de hosszú még a december.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki ez a fajta foltos fonal, csinik a kéztörlőid :) Egy ideje nekem is mindig beugrik, hogy a pamutfonalaimból törölközőket horgoljak, de mindig eléjük tolakodik valami más fonal, más minta, más ötlet. Viszont autózáskor (rokonlátogatások karácsonykor) jól lehet monoton mintát horgolni, lehet, hogy előveszek néhány gombolyagot. nekem sajnos csak egyszínűm van...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, autózásra, vonatozásra tökéletes projekt. Meg akkorra, amikor az ember annyira fáradt, hogy már semmire nem alkalmas, amihez gondolkodni kell :)

      Törlés
  2. Ezt a fonalat most nagyon irigylem! Rágcsakendőt horgolnék a kisleánykának, és szívesen használnék hozzá öko-bio, 100 % természetes fonalat, de még mindig megdöbbentően hiányos a választék ilyesmiből errefelé. A törölközők nagyon jól néznek ki ezzel a festéssel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen küldök vagy viszek neked ilyen fonalat - ha konkrétan ezek a színek tetszenek, abból is szívesen vagy ha egyszínűből, elvileg az is szokott lenni. Hány gombócra lenne szükséged?

      Törlés