2015. október 17., szombat

Incognito cowl

A suszter cipője lyukas, a horgoló férje csoffadt, kiszöszösödött, világosszürke polársálat hord - állapítottam meg tavaly télen. Hát hogy lehet ez? Ó, hát úgy, hogy férfinak horgolni - kötni szinte lehetetlen. Minden, ami nem koromfekete, az magára vonja a gyanút, hogy nőies. Koromfeketét kötni pedig felér egy kétszeres életfogytiglanival, legalábbis nekem. Most az egy dolog, hogy elönt a depresszió tőle, de még csak nem is látom rendesen. A sálakkal is az van, hogy hosszúak. Túl hosszúak. És bármilyen izgalmas a minta, két métert horgolni belőle mindenképp unalmas. Pláne, ha bármiféle minta szintén a nőiesség veszélyét hordja magában. Így történt, hogy Apahajó 9 éves horgolós pályafutásom ellenére is olyan sálban járt eddig, amilyenben. 

Tavaly tél végén aztán végigjártam a szezonvégi kiárusításokat és szent fogadalmat tettem, hogy a szürke polársálnak annyi lesz. A Lana Grossa Ragazza Loop nevű fonal lett a befutó: nagyon vastag, annyira, hogy cowlnak is megfelel, azaz nem kell belőle két méter. A szürke-fekete hosszú átmenetek pedig anélkül visznek kis színt az egészbe, hogy a nőiesség veszélyét hordoznák.

Kb. 3 gombóc, 10-es tű, nagyon egyszerű fazon, két este. Tulajdonképpen nem kellett volna erre 9 évet várni.
A modellt elneveztem Incognitónak, mert jól támogatta, hogy incognitója feladása nélkül fotózhassam célszemélyt. Aki egyébként nagyon készséges volt, még azt is megkérdezte, hogy mosolyogjon-e.

9 megjegyzés:

  1. Az én otthoni példányom szinte akármilyen sapkát hajlandó felvenni (ld. fényvisszaverős piros Lumio tavaly, és a cápás idén), viszont ragaszkodik a csoffadt, tarka béléses, piros polár nyakmelegítőjéhez. Olyasmit nem köthetek neki. Ez tényleg valami genetikailag szabályzott dolog lehet, ez a polármánia :-D

    VálaszTörlés
  2. Ha ha ha, én látom, hogy mosolyog!!! Tök jó lett , szerintem telitalálat. Nálunk semmi esély arra, hogy a férfiaknak horgoljak, vagy kössek, pedig rendszeresen felteszem a kérdést és a válasz határozott nem. Sajnos.

    VálaszTörlés
  3. szuper lett a nyakas!
    Nálunk is hasonló a helyzet, hogy kötöttet ne! Eddig egy sapka és egy ujjatlan kesztyű, amit sikerült a férjemnek kötni. Nyakast sosem venne fel, igaz sálat sem hord.

    VálaszTörlés
  4. Fura, nálunk hordja a sapkát, és a sálat. Büszkén. :D A lehető legnagyobb bojtot kérte a sapka tetejére,de amit kapott rá, azt kicsinek tartja. A sálat pedig nem hajlandó levenni, most is a kérdésre, hogy hol van, mert kellene szösztelenítenem, nem hajlandó elárulni... Viszont, hogy egy pulóvert kössek neki....ááhhh....veszett fejsze... ki érti ezt...:) Nagyon tetszik a cowl, olyan jó, mikor ilyen magas, és nem esik össze.

    VálaszTörlés
  5. Szép lett. Az én fiúim (nem 2 férjem van, hanem a fiam a második) hálás közönség. Horgolok nekik - elvesztik-kötök-elvesztik-horgolok.... Ez inspirálóbb?

    VálaszTörlés
  6. Ez a csoffadt polársál a hét jelzős szerkezete, hihetetlen megjelenítő erő van benne! Látom magam előtt... :-D Klassz lett a cowl, még a végén én is ráveszem magam, hogy készítsek valamit a család kötészeti szempontból elhanyagolt fejének.

    VálaszTörlés
  7. Kérdés: milyen széles lett a nyakmelegítő? Csinálnék egyet félig fejből és örülnék, ha lenne összehasonlítóom. adat

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 64 cm a kerülete és 33 cm magas. Körben kötve készült. Ha csíkot kötsz, akkor a 33 cm leszen a szélesség és kb 63-64 cm hosszan kössed.

      Törlés