2015. június 8., hétfő

A megunhatatlan Cameo

 A Cameo nagyjából ugyanaz lett nekem kötött kendőben, mint a South Bay Shawlette horgoltban. Minden egyes elkészült darab után megfogadom, hogy akkor ez volt az utolsó, aztán észre sem veszem, és pár hét/ hónap múlva újra ott terem egy következő a tűimen. Ahány fonal, ahány színkombináció, annyiféle kendő: lehet rusztikus, lehet bohém, vagy ahogy ez a mostani: előkelő, finom, nőies. Mondanom sem kell, hogy nem magamnak lesz, én nagyon szeretem másokon az ilyen visszafogott stílust, de valahogy hordani nem tudom.

Többektől hallottam, hogy nem jön be nekik a Cameo, valahogy túl nagy, az alakja olyan fura, egy elnyújtott aszimmetrikus háromszög, nem is sál, nem is kendő. Én úgy oldom meg ezt a kérdést, hogy nem kötöm végig a leírás szerint az összes sort, hanem jóval kevesebb egyszínű sor után elkezdem a csíkozást. A csíkos sorból is kevesebbet kötök a megadottnál és a szélcsipkéből is. Így pont akkora lesz a szárnyfesztávolsága, amekkora egy ideális kendőé, csak nem lóg le annyira hátulra. Aki hozzám hasonlóan sálként szereti hordani a kendőket, annak ezt a módszert ajánlom.
A sötétebb fonal Zazálea általá festett gyapjú (szerintem tolnai, bár nem tudom biztosan), a szürkéslila Drops Baby Alpaka Silk.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper lett!
    Most kattantam ra en is a Drops fonalakra :) Hamarosan en is nekiallok veluk kotogetni :D

    VálaszTörlés
  2. Ez is nagyon szép lett, gyönyörű ez a bordós fonal a szürkével. A sok Cameo variációdtól én is kedvet kaptam és elkezdtem egyet Alpaca Silkből, de annyi minden más is van, hogy nehezen halad - mindenesetre eddig nagyon tetszik és szeretem is kötni. Köszönöm az ihletet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy továbbadtam neked is ezt a fertőző betegséget, Cameoamouritisznek hívják :)

      Törlés