2014. március 6., csütörtök

Szardellás zöldség

Azt a feladatot kaptam néhány napja egy orvostól, hogy egyek naponta háromszor meleg ételt, és ha jó leszek, meg még megiszom egy csomó rosszízű főzetet, akkor nyárra újra ehetek paradicsomot. A paradicsom a kedvenc ételem, szóval tényleg mindent hajlandó vagyok megtenni, hogy újra ehessek, még ezt a napi három meleg ételt is. Mondjuk a fantáziámat eléggé igénybe veszi. Az oké, hogy reggelire meleg gabonakása vagy párolt gyümölcs. Az is oké, hogy ebédre vagy vacsorára normális meleg főtt étel. Na de a harmadik étkezés nekem mindig hideg volt eddig. Meleg és mégis könnyű, viszonylag gyorsan készüljön el és legyen szállítható is, nem kis követelmény. Itt van például ez a szardellás párolt zöldség.


4-5 sárgarépát felkarikáztam és párolóedényben puhára pároltam. Egy cukkinit feldaraboltam, serpenyőben kevés olajon kevergetve pirítottam. Amikor roppanós lett, beleöntöttem a serpenyőbe a répakarikákat is, valamint fél üveg (pici üveg) szardellát, ez kábé 7-8 halacska volt. Kevés vizet is öntöttem a serpenyőbe és kevergettem rövid ideig, amíg a szardellák a vízben elvegyültek és már csak egy drapp színű szósz volt látható a hal és a víz helyett. Ekkor fűszereztem borssal, és még jó melegen fogyasztottam.

3 megjegyzés:

  1. Miért kell neked így enned, Adél?!? Ugye nincs baj?
    Egyébként a reggelijeid nagyon érdekelnének. Én egyszerűen képtelen vagyok másra gondolni a reggelivel kapcsolatban, mint kenyérre:(( Pedig nem akarok kenyeret enni. Időnként van időm zabkását készíteni, akkor azt, de hogy más gabonából?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen váratlanul ősszel paradicsomallergiás lettem. És nem hagyom annyiban, mert amúgy nem vagyok allergiás típus. :)
      A reggeli kétféle dolog szokott lenni. Vagy párolt alma fahéjjal, illetve amikor majd lesz más gyümölcs, akkor az aktuálissal, vagy valamilyen natúr gabonapehelyből készült főtt kása mazsolával, aszalt barackkal. Finom amúgy, csak annyi, hogy este gondolni kell rá, hogy előkészítsem, mert amúgy beáztatás nélkül sokáig tartana a főzés. Vízbe áztatom, nem tejbe, de tejbe is lehetne.

      Törlés
    2. én forró vízzel leöntöm a (puha tipusú) zabpelyhet, épp csak annyival, hogy mindenhol nedves legyen. hozzá lekvár vagy kicsire vágott gyümölcs. Lehet, ez nem számít főtt ételnek, bár meleg, de talán Julcsinak segít.

      Törlés