2013. november 25., hétfő

Boshi sapka, a villámprojekt


A horgolós világban is van helye a férfiaknak, a myboshi márkanév mögött például (legalábbis a marketingsztorijuk szerint) fiúk állnak. Bár maguk a sapkák eléggé az alap fazont hozzák és simán elkészíti bárki, akinek már volt a kezében horgolótű, azért annyit egész biztosan köszönhetünk a myboshi-mániának, hogy már 12 év fölötti fiúk is érezhetik magukat coolnak, ha horgolt sapkát hordanak. Így aztán a nevezett korhatárt tényleg csak néhány évvel átlépett Apahajó is rendelt magának egy horgolt sapit - ezt a tényt nyugodtan nevezhetjük mérföldkőnek.

Myboshi Nr. 3 fonalból készült, ami 7-es tűvel horgolható 100% gyapjú. A fekete csíkok majdnem egy teljes gombolyagot zabáltak fel, a szürke rész kábé másfelet, így lett egy fejresimulósnál picit lazább fazon. Egy estés projekt, úgyhogy karácsonyi még simán elkészülhet. Lehet hozzá felvarrható szőtt címkét is kapni, de Célszemélynek címke nélkül jobban tetszett.

6 megjegyzés:

  1. Egyrészt a sapka tök jó, másrészt ahh, végre ismét a nemvibrálós, nem dinamikus, nem pörgő-forgó, ellenben nyugis, könnyen kommentelhető, megbízható és otthonos régi forma, hurrá, hurrá!

    VálaszTörlés
  2. ez nagyon menő lett! :)

    teljesen egyetértek aarkus-sal, én is jobban szeretem ezt a felületet

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolod, hogy van olyan közös ismerősünk, aki örülne egy ilyennek? ;) És ha igen, milyen színűnek?

      Törlés
    2. Igen, örülne az a valaki egy ilyennek. :) a fűzöld+olíva párosítást néztem az oldalon. szerintem a lényeg, hogy vmi sötétebb zöld legyen a domináns szín.

      Törlés
    3. Köszi, megnézem, milyen a színfelhozatal.

      Törlés
  3. És most már így is marad tutira. Örülök, ha szeretitek. A praktikumát én is, a dizájn még elég szikár és nem tudom, mikor lesz energiám szebbé tenni. Meglátjuk - addig is csak kommenteljetek szorgalmasan :)

    VálaszTörlés