2013. június 12., szerda

Szülinapi kendő pamutfonalból

A június a szülinapi zsúrok hónapja, ahogy azt már korábban írtam. Mivel a Dóra osztálytársai oda és vissza vannak a színes horgolt holmiktól, amiket Dóra hord, igazán nem nehéz megfelelő ajándékot kitalálni. Egy június végi bulira készítettem ezt a kendőt Catania-szerű fonalból (100% pamut, 125m/50 gramm, Lana Grossa gyártmány, a pontos névre már nem emlékszem), a zöld szegély pedig tényleg Catania. A kendőtesthez kb. egy és egy negyed gombolyagot használtam fel, a szegély említésre sem méltó mennyiség.


A szegélyminta ugyanaz, mint a Mezzaluna-nál, a sarkokat pedig úgy oldottam meg, hogy kétszer egymás után horgoltam a hullámot és nem volt közte rp.

A minta egyébként a The finer Edge című Cristin Omdahlt könyvből van. Ott egy felsőt készít azzal a módszerrel, hogy az alsó saroktól indul, kétoldalt szaporít, majd szintén kétoldalt egyenletesen visszafogyaszt. Ha a visszafogyasztós részt elhagyjuk, egy háromszöget kapunk, tehát remek kendőhöz is.
Egyébként a felsőt épp most horgolom, de az aktuális kötelezők miatt (ez a kendő és a közös horgolós SBS) kicsit háttérbe szorult - június végén azért legalábbis fázisfotót fogok mutatni róla.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon gyors voltál:) és nagyon aranyos lett a lányomékról is leszednék az általam készített pulcsikat, topokat ha hagynák:) Ennél nagyobb elismerés nem is kell:)

    VálaszTörlés
  2. o, es akkor meg nem is mondtam, hogy a tanarok is allandoan uzengetnek, hogy mennyire szep. Volt, aki le is fenykepezte a freeform felsojet, hogy megcsinalja a sajat gyerekenek. Persze nem az elismeresert csinalom, de azert jol esik :)

    VálaszTörlés
  3. Adél esetleg lerajzolnád nekem a kendő mintáját? tudod én nem nagyon tudok horgolni, így fogalmam sincsen hogyan is kéne ezt elkövetni :/ de rajzból elboldogulok ;) köszi előre is :)
    ja és nagyon szép lett! a két kedvenc színem :)

    VálaszTörlés