2012. augusztus 2., csütörtök

Elválasztok (30.)

A minap vettem egy terhességi tesztet. Igazából hülyeségből, mert már akkor is előre tudtam az eredményt, amikor először kezdődött, de ugye az úgy van a nagykönyvben, hogy terhességi teszt pedig kell. Mert az olyan szimbolikus. Lehet rajta izgulni, meg ilyenek. Meg lehet odatartani a pasi szeme elé, másképp úgyse bírja felfogni az első alkalommal. Meg ha egy ilyen p-s rúdtól nem lesz rosszul, akkor jó eséllyel fog majd tudni pelenkázni is. Aztán másodszorra tényleg nem teszteltem, mert ha én a kávé illatától hányingert kapok, meg úgy általában mindentől, és 20 órát alszok naponta, akkor kétség nem fér hozzá, hogy mi a helyzet.

Most mondjuk semmi ilyesmi nem volt, de valahogy gyanússá vált, hogy a nyaralás előtt még belefértem egy szoknyámba, egy héttel később meg már nem (miközben végig sportoltunk!), valamint hogy a hasam akkora volt, mint elsőre 5, másodszorra 4 hónapos terhesen, a testsúlyom meg szintén. Ehhez hozzájön, hogy nemrég barátnőkkel meséltünk olyan sztorikat, amikor valakinek a valakijének a valakije úgy szült, hogy tisztára meglepődött, hogy mi van most, mert nem vette észre az egészet, csak azt, hogy hiába jár fitnesszbe, mégis hízik. És akkor gondoltam, na ne, én nem akarok ez lenni, pláne, mert akkor lecsúszom a jó zsíros osztrák gyesről is.

Nyilván negatív az eredmény, bébinek nyoma sincs, csak 7 darab kg-nak szépen, ízlésesen, arányosan elosztva. Ami nem lenne baj, ha nem épp mostanra építettem volna fel egy használható ruhatárat (bizniszest és szabadidőst) az egy héttel ezelőttig aktuális méretemben.



Úgyhogy most az van, hogy megtiltottam magamnak, hogy egy este egy vagy több tábla csokit megegyek pusztán azért, mert észre se veszem, miközben horgolok. Meg rátértem a Trennkost-ra, ami olyasmi mint a 90 napos diéta, csak valamivel emberségesebb. Mert akaraterőm, az nincs. Vagy kevés. Főleg, ha evésről van szó. Mondjuk az a jó, hogy az a Trennkost, amit én már egyszer sikerrel próbáltam, nem úgy osztja be a fehérjét-szénhidrárot, ahogy az ember spontán gondolná, például csomó sajt semleges, ez pedig jelentősen megkönnyíti a megfelelő ételek kitalálását. Meg az is jó, hogy nyár van és akkor lehet salátázni.


A tegnapi vacsora (fehérjés) például ez volt: serpenyőben kis olajon megpirítottam garnélát, fokhagymát és zöldhagyma zöldjét - ez utóbbi kicsit égetten marha jó. Készítettem egy salátát paradicsomból, zöldsalátából és olívabogyóból, összekevertem a pirított garnélával, sóztam, citromlét sokat csavartam rá, borsoztam is, és ennyi. A második képen látszik, hogy mikor van kész a garnéla - olyan barnás foltok vannak rajta.

Ma ebédre meg a melóba olyan salátát vittem, amiben volt két kemény tojás feldarabolva, koktélparadicsom és zöldsaláta. A kollégákra való tekintettel a hagymát kihagytam belőle. Pici olaj, picit több balzsamecet és só volt az öntet. (Ez is fehérjecsoportos étel.)

Azért a paradicsomos tészta hiányozni fog - a párolt-főtt-sült paradicsom ugyanis a diéta szerzőjének különös szeszélye folytán ugyanis a fehérjecsoportba került.

10 megjegyzés:

  1. Így meghintáztatni az olvasót! :D Kitartást a kevesebb evéshez.

    VálaszTörlés
  2. Szívdobogva olvastam végig, mi lett az eredmény:-)
    Azért az se mindegy, hogy ízlésesen van elrendezve az a 7 kiló, vagy nem.

    VálaszTörlés
  3. Pedig teljesen azt hittem, hogy...! :)

    VálaszTörlés
  4. Még úgyis, hogy tudtam az eredményt, izgultam a poszton :)) bár -szerintem- ez még nem egy lejátszott meccs ;))

    VálaszTörlés
  5. Kitartás! Sajnos, ezt magamról nem mondhatom el...

    VálaszTörlés
  6. en is izgultam:-)
    kivancsi vagyok, hogy ez a szetvalasztosdi mukodik-e. paradicsomos teszta nelkul nehezen tudnek elni...

    VálaszTörlés
  7. Ha egyszer tényleg új gyereket jelentenék be itt, egy biztos: nem egy saláta képével illusztrálnám :)

    VálaszTörlés
  8. Szívből gratulálok helyett szívből drukkolok a fogyáshoz, gondolom, az eredményről is beszámolsz majd! :)

    VálaszTörlés
  9. "Ha egyszer tényleg új gyereket jelentenék be itt, egy biztos: nem egy saláta képével illusztrálnám :)"

    na most ezen hangosan rohogok:)

    VálaszTörlés
  10. nagyon csini vagy! az a 7 kg hamar elpárolog majd:))) drukk!
    nekem ennél jóval többet kéne "ledobni", én most a 6után már semmit nem eszek vonalán indultam el:D majd meglátjuk...ősszel ha már csak 1gyerek lesz itthon de. mozogni is elkezdek, éljenek a kitűzött célok:)

    VálaszTörlés