2012. április 9., hétfő

Hímes tojás kardigánnak öltözve

Ahogy terveztem, megpróbálom meghorgolni a körkardigánt vékonyabb fonalból vékonyabb tűvel. Úgy képzeltem, hogy ez a változtatás automatikusan gyerekméretet eredményez. Csak részben lett igazam, ugyanis pár helyen látahatóan kicsi lett volna, ha a minta szerint haladok, így például a karöltőnél. Néhány olyan helyen is szaporítottam, ahol a minta szerint nem kellett volna, s még így is az a helyzet, hogy a jelenleg aktuális 116-122-es méretet épp hogy csak éri el a kész, azaz egyelőre félkész darab. 


Jó viszont játszani a színekkel. A fonal részben maradék Catania, részben az azzal teljesen megegyező minőségű Lana Grossa Cotona. Bármennyire is felemás a vizonyunk a Cataniaval, mégis mindig vissza-visszatérek hozzá.

 Itt jobban látzik, mint a női kardigánnál, hogy a kör cikkei között lyukminta található. Kicsit csavarva halad a lyuk, mivel nem minden sorban van szaporítás.

Itt pedig a karöltő kialakítása látható vizuális típusok kedvéért.

Nemcsak a fonalak színesek, hanem a reggelizőasztal is - boldog húsvétot kívánok mindannyiótoknak!

6 megjegyzés:

  1. Nagyon nagy ötlet ez a körbe-kardi! Ehhez azért már kell a biztos horgolás-tudás! Nagyon ügyi vagy!
    Kellemes Húsvétot Neked is!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik!

    Kellemes Húsvétot Neked is!

    VálaszTörlés
  3. Évekkel ezelőtt vettem egy ilyen kardit, csavartas-fonatos körben kötött háttal. Akkori kötéstudásommal döbbenten álltam a feladvány előtt. Rövidített sorokkal most már meg tudnám kötni, de miért nem jutott nekem eszembe, hogy mennyivel egyszerűbb HORGOLNI??? :)))) Szuper színes, tetszik!

    VálaszTörlés
  4. micsoda vidám,éltető színek ezek,Adél!

    VálaszTörlés
  5. Pont ilyen körbekardigánt készítek én is magamnak, csak nem ennyire élénk, színes... :)

    VálaszTörlés