2011. október 22., szombat

24, 28, 64

24 nappal ezelőtt éjfélkor még rövidujjúban ücsörögtem Firenzében. 28 fok volt nappal, s éjjel se sokkal kevesebb. Még pár nap nyár után - jobb későn, mint soha - Bécsben gyakorlatilag egyik napról a másikra tél lett, az ősz pedig érdeklődés hiányában idén elmaradt.  (A kép tavaly ősszel készült egyébként, akkor ilyen is volt.)
Hogy kicsit tisztába jöjjek a feladat-idő koordinátarendszerben elfoglalt helyemmel, visszaszámoltam a napokat karácsonyig és az eredmény 64, de csak ha 24-ét is napnak vesszük. Annak vettem, mert a sok éves tapasztalat azt mutatja, hogy kevés napon vagyok olyan hatékony, mint épp december 24-én.
Ezalatt a 64 nap alatt egyszer be és egyszer ki fogom dobozolni a lakást, megszervezek két bútortranszportot és azt hiszem, kipróbálom az ikeától való online vásárlást megspórolva ezzel egy decemberi áruházlátogatással járó agybajt.
Most olyan apróságokon agyalok, hogy kezdjem-e el már most a karácsonyi ajándékok beszerzését és költöztessem el azokat is vagy hagyjam költözés utánra, ami viszont azt jelenti, hogy mindent egyszerre a legnagyobb tömegben kell majd intézni.
Meg azon, hogy feladjam-e tévémentességünket vagy húzzam még amíg lehet, s hogy vajon meddig lehet.
Meg azon, hogy mi a fontosabb nekem, a nevem vagy a nemi identitásom - ugyanis egy olyan országban élek, ahol a nevem leírva kivétel nélkül mindenkinek férfinévnek tűnik. Biggyesszek mögé egy -e-t, amiből mindenki tudná, hogy nyugodtan írhat nekem levelet Sehr geehrte Frau AD megszólítással Sehr geehrter Herr AD helyett? Vagy ragaszkodjak ahhoz, hogy engem így neveztek el -e nélkül?
Meg hogy milyen színek között képzelem el a következő éveimet, ha már egyszer annyival nő a lakás alapterülete, hogy kénytelenek leszünk bútorokat venni bele?

Hihetetlen mennyi kérdést vet fel az a perspektíva, hogy várhatóan több évig ugyanabban a lakásban fogok lakni, ugyanazon a munkahelyen fogok dolgozni és nem kell évente új ovit keresni sem. Mivel fogom vajon elfoglalni magam? Persze a kérdés csak karácsony után lesz izgalmas, addig azt hiszem, nem fogok unatkozni.

17 megjegyzés:

  1. :DD akartam is kérdezni, gogy nem akarnátok-e online megoldani a dolgot. Esetéeg menjetek ki még most az IKEÁba, nézzétek meg, hogy mit szeretnétek, és utána majd csak rendeljétek meg.

    tévémentesség.

    saját név.

    átköltöztetett ajándékok (még örülni fogsz nekik decemberben, mikor minden nyugis lesz)

    a színekben nem tudok segíteni. vagyis nem egy mondatban.

    még valami? :)))

    VálaszTörlés
  2. Most jut eszembe, hogy ezen kérdések egy részét a teánál is terveztem feltenni, de annyi fontosabb volt :) Ó, volna még pár, de mivel azok az öregedéssel kapcsolatosak, hiába is tenném fel neked :D

    VálaszTörlés
  3. az oregedeshisztit tessek most azonnal abbahagyni :)

    VálaszTörlés
  4. könnyű úgy beszélni, ha valaki festi haját

    VálaszTörlés
  5. úgy érted, az a kb 4 év, ami köztünk van, meggátolja az öregedésről szóló eszemcserét? :))) tudnék mit mondani, hidd el...

    VálaszTörlés
  6. Bécs mellé költözve az elején a tévémentességet választottuk, aztán idehoztuk s csakis dvd-ét néztünk rajta mi is meg a gyerekkel is... így is, úgy is jó volt, tény h mesét laptopról is lehetett nézni haha pl.dvd vagy mese.tv-én :D
    Rengeteg mesekönyvünk van, felolvasok, de eddig (3,5 éves a nagy)utálta, ha olvasok, inkább képeket a könyvben kellett "olvasni" neki és magyarázni, fejből mesélni :D
    most azt a taktikát választottam, h csak úgy, amikor legózik, eljátszik akkor olvasok olyan alibivel, h a kicsinek olvasok fel haha
    és nincs lehurrogás!...:)

    A nevemet nem változtatnám meg, pedig németül és angolul is mindig bajban vagyok elő- és utónévvel egyaránt, de evvan, hát evvan és kész! ált.-ban lebetűzöm és aláírásnál néha odaírom, h Frau N.H. -így tuti nem fognak legközelebb olyan levelet írni, amiben Herr szerepelne :D

    Ajándékokat már augusztusban gondolatban kezdtem tervezni, kinek mi is, és könyvek formájában a szűk le van tudva rendeléssel, és még 2-3 apróság többinek, majd még kötök, stb., és készülök lassan-lassan fel :) pl.kifogtam egy boltot, ahol 50centért meg félárért sok-sok gagyi és kevésbé gagyi díszeket árul.
    Még költözés előtt a nagy tömeg előtt próbálnám helyedben ezt letudni.

    Ikeából on-line rendelnék, HA nem lenne olyan borsos az on-line rendelésük, persze ha sok-sok nagyobb dolog kell, akkor úgy lehet megéri(, de pl. egy polcért meg 3db székért inkább magam megyek, mint 99.-eur-ért hozzák ki)

    öregedés? miről beszélsz?! pár szál ősz hajszál miatt? ha nagyon zavar fest be, ha nem akkor pedig viseld büszkén! sztem :)

    költözködéshez nagyon sok sikert, türelmet Neked!

    VálaszTörlés
  7. holnap adom fel a csomagodat, tegyek bele hajfesteket? barki festheti a hajat, hidd el, barki, harmincnehany evesen az osz hajszalakat felesleges buszken viselni:)

    VálaszTörlés
  8. hajrá hajfesték! :) én szeretem a színezőket, s nagyon sokáig tartottam magam ahhoz, h soha nem festem igazán a hajam (kb.18-20 évesen mondtam haha), no de ősz hajszálakat csak az fedi és van pár barátnőm, akinek irtó hamar kezdett őszülni és min. 10-20 évet öregítene rajtuk a sima hajszínük! pedig egyik csak 25éves másik meg 29...
    nem rossz dolog, nah!
    a büszkén viseli dolgot meg úgy értettem: vagy ne rinyáljon az ember és törődjön bele, szeresse magát úgy ahogy, vagy rinyáljon, de tegyen érte! :)

    VálaszTörlés
  9. Sűrű időszak előtt állsz!! Legyen a lehető legnyugodtabb.

    VálaszTörlés
  10. Asszem, a festékmentesség az én saram ... khm. Különben sincs ősz hajszála.

    VálaszTörlés
  11. en ilyenkor vettem az ajandekokat, hogy aztan csak orulni kelljen, a legjobb unnep volt.
    butor meg majd lesz;-)
    drukkolok! puszi!

    VálaszTörlés
  12. festheti olyan szinure is az ember a hajat, amilyen szinu, es azt, hogy van-e osz hajszala, azt egy ferfi ugyse birja megallapitani, bocs, khm:)

    VálaszTörlés
  13. Hát r.-vel értek 1et! :D pasik 5-6-10 szálat nem vesznek észre! csak akkor mondják diszkréten sztem, h jéé őszülsz szívem, ha már félig fehér a kedvesük haja....
    Egyáltalán nem ördögtől való, ha befesti vki a haját a régi eredeti hajszínéhez hűen :)
    no, de leszálltam erről a lóról, majd dönt a nő, mint mindig... :)

    VálaszTörlés
  14. :) Ó, nem gondoltam volna ekkora port kavar ez a téma. Annyira bonyolult ez a téma - és semmi köze annak, hogy a pasi mit tart helyesnek (ami esetünkben az egészségest jelenti), hogy nem is megyek bele jobban. Na meg amúgy is többről van itt szó, mint pár ősz hajszálról, ez kérem lelki cucc is és mint ilyen szétfeszíti a komment műfajának kereteit. :)

    VálaszTörlés
  15. Akkor írj róla bejegyzést. Majd. Miután összeállt az online ikeás lista, és igen, szerintem is jobb előre készülni az ajándékok egy részével. Sosem lehet időben kezdeni... És milyen jó lehet az új lakásban majd este csak úgy bekucorodni egy fotelba és nem ajándékok után kajtatni!

    VálaszTörlés
  16. Szió :)
    Pár nap és én is kikukucskálok Ausztriába.
    Van valami jó program-tipped? .)

    Köszönöm!

    VálaszTörlés