2011. március 19., szombat

Granny kispárna: kész is, meg nem is

Lassan, de biztosan fogynak a félkész munkák a horgolós kosaramból. Ez a kispárnaelőlap például lassan járni is megtanul, úgy egy éves lehet, s már csak pár kör híja volt. Maradék Cataniákat illetve Supreme fonalakat használtam fel hozzá. Most a horgolás része már kipipálva, s nem hiányzik más, minthogy megvarrjam a párnahuzatot, s ráöltögessem az elejére.

S ha már varrás: a márciusi to do listámról ledolgoztam már a felhajtanivaló nadrágokat, sőt, 90%-osra varrtam egy Burda-szoknyát. S erről jut eszembe, hogy ahhoz képest, hogy mennyi mindent varrok, igazán kevés látható ebből a blogban. Szóval növekszik a megírnivaló posztok listája: fejben megvan már egy sorozat, egy poszt a sokat vitatott Cataniaról, két-három tutorial, egy-két varrós holmi, egy Japán témájú, két további múzeumos írás, és még a héten lesz újra két Manócsomagos felajánlás is. A tánciskolás élményeimet se felejtsem! De addig is megyek takarítani, ha már a többiek voltak olyan rendesek és átadták nekem a lakást, amíg a Technisches Museumban élvezik az életet.

8 megjegyzés:

  1. Ez annyira jó párna minta, nekem is nagyon tetszik!

    Én arra a megállapításra jutottam, hogy max. ezer forintot megér egy teljesen egyszerű, egyszínű 40*40-es párnahuzat, készen. :-P

    VálaszTörlés
  2. A készen vett párnahuzatokkal rossz a tapasztalatom. Varrás előtt nem biztos, hogy beavatják őket, eddig nekem legalábbis mindegyik összement. Szóval marad a varrás, végül is nem nagy ügy.

    VálaszTörlés
  3. hú, de szép lett!
    és gondolatokat is ébresztett bennem, mert amúgy is annyira nagyon tetszik nekem a granny minta, de nem tudtam, mit csináljak belőle. nade párnahuzat! jó lenne! kérdésem az volna, hogy magába a horgolt anyagba bújuk a párna, vagy van valami "bélése"? na, elolvastam még egyszer, szóval van. tehát hogy is kell csinálni? :)

    VálaszTörlés
  4. Két négyzet összevarr - cippzárral vagy patenttal összekapcsol. Szóval semmi boszorkányosság. Az egyik oldalára pedig kézzel felvarrom a horgolt négyzetet.

    VálaszTörlés
  5. úgy érted, csak az egyik oldalon van horgolt minta? vannak jó kis fehér ikeás párnahuzataim, azok jók lesznek

    VálaszTörlés
  6. Igen, csak az egyik oldalon. Az Ikeás párnahuzatok tökéletesen megfelelnek és nayon időtakarékosak :)

    VálaszTörlés
  7. remélem, nem kergetlek őrületbe a kérdéseimmel. hogy lesz a horgolás pont akkora, mint szeretted volna? itt is van olyan, mint a kötésnél a kötéspróba?

    VálaszTörlés
  8. Igen, a ruhadaraboknál érdemes kötéspróbát csinálni. Mondjuk pont egy granny párnánál szerintem nincs sok értelme - de egy pulcsinál egész más a helyzet. Én sapkánál sem szoktam, ott inkább menet közben lehet irányítani, hogy mekkora legyen a kész méret.

    VálaszTörlés