2010. december 12., vasárnap

Sapka Aventica fonalból

Az All Shawl-hoz készült sapkámról hoztam néhány képet. A technikai részletek: a kendővel ellentétben ezt 6-os tűvel horgoltam, így kissé szorosabb és - remélem - formatartóbb lett. A szokásos tányérsapka fazon, talán egy kicsit bővebb, mint a korábbiak. A bécsi szélben jól esik minél lejjebb húzni a fülemre a meleg gyapjút.
Itt látszik, hogy nagyon jól kijött a csíkozás. Bár színátmenetes fonalból sokszor nagyon furán jön ki a minta horgolva, ez a fonal, az Aventica, üdítő ellenpélda.

A virág egy hiperbolikus "lény", magamnak is meglepetés volt, a felvarrás közben nyerte el végleges alakját. Közepébe egy fémgomb került. Nagyon elégedett vagyok vele :)
Hozzá kell tennem, hogy nem véletlenül hozok az utóbbi időben olyan ritkán sapkát. Elkezdtem többet is, de valahogy mostanában nincs túl sok kedvem hozzá, az elmúlt két évben szerintem tíz évre való sapkát horgoltam. Kedv nélkül pedig egyszerűen nem megy. Van viszont kedvem máshoz - erről hamarosan olvashattok. Addig is további meghitt ádventet!

7 megjegyzés:

  1. Köszönöm, Nöné, Tőled különösen jól esik az elismerés :D

    VálaszTörlés
  2. Ejha! Milyen jó!
    Emlegettünk tegnap:) Néma kérdezte, olyan vagy-e, mint voltál. Mondtam, hogy zsizsegsz ott is, mint itthon:)

    VálaszTörlés
  3. Jaj, szép nagyon! A gombvirág külön is, vele is.

    VálaszTörlés
  4. Szerintem is szuper lett a sapid, viseld egészséggel! Én is nagy színátmenet-fan vagyok :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon csini, és még jól is áll. De elég meleg a decemberi zimában?

    VálaszTörlés
  6. Nekem igen, de tény, hogy én lábról szoktam fázni.

    VálaszTörlés