2010. október 27., szerda

Korábban már horgoltam egy All shawl-t - ingyenes minta a Ravelry.com-on található. Azóta egyik kedvenc sálammá lépett elő, és még hozzá passzoló sapkát is horgoltam. Viszont bőven elbírnék egy hasonlót jóval nagyobb méretben is, így most 30 deka fonalat szereztem be a projekthez. Még gondolkozom, hogy ebből már a csipkerésznek is ki kell jönni, vagy azt inkább egy színben passzoló egyszínű fonalból horgolom-e. Kiderül hamarosan. Szerencsére gyorsan haladok vele, hiszen 7-es tűvel készül, s holnap úgyis egész nap vonatozom, lesz időm bőven elhorgolni a maradék 15 deka fonalat.

Szerintem nagyon szép őszi árnyalatok, leginkább a benne lévő kékeket szeretem, meg azt, ahogy az egyes színek egymásba futnak diszkréten. A fonal Aventica, Schachenmayr, 50 gramm 120 méter. Bár vastag fonal, meglepően könnyű, gondolom köszönhetően annak, hogy a gyapjú mellett azért nagyrészt műszálas. Nem baj, azért előre látom, hogy nagyon fogom szeretni. Ti horgoltátok már ezt a mintát? Ha igen, betennétek kommentbe a linket a ti blogbejegyzésetekhez vagy flickr albumotokhoz? Úgy megnézném más kendőit is - különös tekintettel arra, hogy kinek sikerült olyan átlapolósra, mint amilyen az eredeti mintában van. Nekem ugyanis továbbra is csak félkör formájú.

3 megjegyzés:

  1. http://tubele.blogspot.com/search/label/All%20Shawl

    Elég szerencsétlen fotó készült róla, és már nincs a birtokomban, de ha jól emlékszem, nekem is csak picit libbent át a félkörön.

    Valóban nagyon szépek a fonalad színei.

    VálaszTörlés
  2. ez durvan szep!!! olyan kek, ami mar majdnem zoldesbarna, ha ennek van barmi ertelme:-)

    VálaszTörlés
  3. Valami gáz van a blogspottal, mert ide már tegnap írtam választ, na de mindegy, akkor újra.
    Szóval kedves Nöné, köszi a linket. Ami fura, hogy nekem is kábé ekkora, ugyanakkor neked minden körcikk egyforma széles, nekem meg a szélsők feleakkorák, mint a többi - ki érti ezt? :D

    Kriszta, a fonal egyébként inkább zöldesbarna, a kék rész a kevesebb benne. Különben érdekes, hogy ez az a ritka fonal, ami horgolva jobban mutat, mint kötve. Viszont picit nyúlik a saját súlyától, úgyhogy még elválik, mennyire lesz praktikusan használható.

    VálaszTörlés