2013. február 21., csütörtök

Tavaszváró freeform felső

A közös horgolás mindig olyan inspiráló szokott lenni. Átlendít holtpontokon, a közös határidő segít legyőzni az unalmat és megfékezni a projekthalmozást és egyáltalán: szórakoztató. Januárban indítottam egy FB-csoportot, ahol közösen freeform horgolunk. Az első témánk a tavasz, a határidő pedig március 15.


Csak mellékesen: a lehetséges témaötletek közül ez volt az, amihez a legkevésbé volt otthon fonalam. Habár lett volna kedvem szőrös, ilyen-olyan struktúrájú fonalakkal dolgozni, de tavaszhoz illő színekből csak az unalmas Catania volt otthon, így stratégiát kellett váltanom még mielőtt egyáltalán belekezdtem volna.
Egyértelmű volt az első pillanattól, hogy ha tavasz és ezek a színek, akkor Do-nak horgolok felsőt. A fazont nem döntöttem el elsőre, most úgy néz ki, hogy ujjatlan, mellényszerű, de elől-hátul zárt felső lesz. Persze azért freeform, hogy akár az utolsó pillanatban is eldönthessem, hogy mégis párnahuzat. Addig is azonban folyton méregetem egy pólóhoz, hogy stimmeljen a méret.


Igaz, ahhoz képest, hogy már csak három hetem van befejezni, elég sok hiányzik még, de vannak még különálló foltok, amelyeket valahogy bele lehet majd illeszteni az elejébe hátába másik oldalába.



2 megjegyzés:

  1. Na ezt irigylem a horgolósoktól, hogy ilyen össze-vissza irányokba lehet haladni. Kötésben is vannak hasonló technikák, de az ennél azért sokkal kötöttebb...ugye.
    L, a szomszédból:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nézd csak ezt http://www.amazon.de/Knitting-Art-Innovative-Contemporary-Boundaries/dp/0760330670/ref=sr_1_5?s=books-intl-de&ie=UTF8&qid=1361614470&sr=1-5
      Bele is lehet most lapozni!

      Törlés